Za Radensko sami radi rečemo, da je stvar srca. Morda bi morali reči: srčnosti. Srčnosti, ki ni dala miru vizionarskemu doktorju Karlu Hennu, dokler ni leta 1869 zajel vode znamenite "bublje". Srčnosti, ki je njegove naslednike vodila pri nadaljnjem izkoriščanju in uveljavljanju radenske slatine. In srčnosti vseh zaposlenih v več kot 140-letni zgodovini, brez katerih Radenska ne bi mogla doseči svetovnega ugleda, kakor ga uživa danes. Naša dejavnost – črpanje, polnjenje in trženje naravnih mineralnih in izvirskih vod ter proizvodnja brezalkoholnih pijač – je močno odvisna od skrbnega ravnanja z okoljem. In kdo, če ne mi, ki živimo od neokrnjenih naravnih virov, se bo bolje zavedal njihove vrednosti? Ker vemo, kakšen zaklad so naši vrelci, jih ohranjamo in ščitimo s skrbjo tankovestnega varuha in skrbnika.


Radenska Classic
Je naravna mineralna voda z dodanim lastnim ogljikovim dioksidom. Odlikuje jo bogata vsebnost in odlična kombinacija raztopljenih mineralnih snovi ter naravni mehurčki ogljikovega dioksida.
Prva steklenica je bila napolnjena v Radencih že leta 1869, v začetku 20. stoletja je bila ekskluzivna voda cesarskega dvora na Dunaju in papeškega dvora v Vatikanu. Bila je tudi uradna voda olimpijskih iger v Sarajevu in uradna voda EU med slovenskim predsedovanjem. Danes je znana na vseh kontinentih.

Radenska Light
Je naravna mineralna voda z dodanim lastnim ogljikovim dioksidom. Vsebuje za tretjino manj naravnega, vrelcu lastnega ogljikovega dioksida kot Radenska Classic. Prav tako kot Radensko Classic jo odlikujejo bogata vsebnost ter odlična kombinacija raztopljenih mineralnih snovi.
Zaradi harmoničnega ravnovesja raztopljenih mineralnih snovi in nižje vsebnosti ogljikovega dioksida je zelo primerna za odžejanje in nadomeščanje izgubljenih mineralnih snovi. Priporočljiva je za športnike in rekreativce tudi med samo vadbo, ne samo po njej in za vse tiste, za katere je prijetno in osvežujoče ščemenje mehurčkov moteče.

Radenska Naturelle
Je negazirana naravna mineralna voda z nizko vsebnostjo natrija. Sestava pomembnih mineralnih snovi je idealna; vodi daje harmoničen in zaokrožen okus. Zato jo priporočamo ob vseh priložnostih, športnih aktivnostih ali kadar se želimo preprosto le odžejati in osvežiti.
Radenska Naturelle je nastala je pred 12.000 leti, ko je bilo nebo še čisto in narava neokrnjena, zato smo jo poimenovali PRAVODA. V globini, pod nepropustnimi glinenimi plastmi je ostala zaščitena pred onesnaženjem vse do danes, ko jo ponujamo tudi vam.

Radenska Still
Radenska Still je izvirska voda, za katero veljajo enake zahteve kot za naravno mineralno vodo, le da vsebuje manj mineralov in nima posebnih prehransko-fizioloških učinkov za telo.
Od navadne pitne vode se izvirska voda Radenska Still razlikuje po svoji prvobitni čistosti, ni obdelana z dezifekcijskimi sredstvi, kontaminanti se ne smejo pojavljati niti na meji kvantifikacije analitske metode.
Izvirsko vodo polnimo na njenem izviru in z najnovejšimi tehnološkimi postopki zagotavljamo in ohranjamo njeno mikrobiološko neoporečnost.
Radensko Still polnimo v 18,9 litrske plastenke in 10 litrsko pakiranje "waterbox".


 28. junij 2013 Zadnja sprememba: 28. junij 2013 ob 9:27
VodaVeč informacij
Radenska d.d. Radenci
Boračeva 37
9502 Radenci
W: www.radenska.si
T: 02 520 2020
F: 02 520 1024
E: radenska@radenska.siPovezane vsebine

Pogosta vprašanja
Ali je stekleničena voda res boljša? Kvaliteta in okus sta dve bistveni razliki med stekleničeno izvirsko vodo in vodo iz vodovodnega omrežja....

Zakaj je voda pomembna za zdravje naših otrok?
Pitna voda je za malčke bistvenega pomena. Mislim, da smo prav vsi zasledili že kakšen reklamni spot v katerem pitno vodo predstavljajo, kot...

Voda in preživetje
Kot veste lahko brez hrane zdržimo tudi do enega meseca, brez vode pa v določenih primerih umremo že po nekaj urah (puščave in podobne...

Jadranje
Jadranje je eden od najbolj priljubljenih vodnih športov. Kot pojem ga lahko razložimo s premikanjem teles, ki za pogon izkoriščajo energijo...

Padavine
Vreme obsega vse pojave, ki se pojavljajo v atmosferi nekega planeta. Običajno je mišljeno kot aktivnost teh pojavov v obdobju do nekaj dni....


Očistimo Slovenijo
Očistimo gore