Voda A.Q.A se polni neposredno na izviru, tako da je kvaliteta vode v plastenki enaka vodi na izviru. Pri polnjenju izvirske vode A.Q.A se uporablja najboljše tehnike polnjenja in shranjevanja vode, ki so nam trenutno dostopne. Pri tem uporabljamo zdravju neškodljive plastenke 18,9l PET in s tem ohranimo čistost naravne izvirske vode.


A.Q.A – Naravna, čista in sveža izvirska voda. Dostava na vaše delovno mesto, dom ali poljubno lokacijo, ki jo izberete vi.

Izvirska voda A.Q.A se stekleniči samo kot izvirska voda v 18,9l povratne plastenke. Črpa se iz globine 95 metrov na obronkih kolovških gozdov. Voda je tako čista, da ne potrebujete nikakršnih filtrov ali drugih načinov čiščenja vode.

Vse plastenke niso enake, voda A.Q.A se dostavlja v 18,9l PET plastenki, ki ustreza vsem standardom evropske unije.


Od kod prihaja voda?
Deviško čista izvirska voda A.Q.A izvira v Kolovških gozdovih na obronkih Kamniških Alp. Pot si utira skozi dolomitne plasti, ki jo nenehno bogatijo z minerali. Zajetje je na zaščitenem območju na globini 100 m.

Kaj je v vodi?
Odgovor je, česa NI v vodi. Deviško čista izvirska voda A.Q.A v nobenem primeru ne vsebuje škodljivih elementov kot so pesticidi, klor, težke kovine in patogenov (npr. cryptosporidium in coliform bakterija).

Analiza vode:
Na+ 3,9 mg/l
Mg2+ 13,75 mg/l
Ca2+ 30,75 mg/l
K+ 0,4 mg/l
Ci- 4,0 mg/l
NO3 do 0,4 mg/l
SO4 2,6 mg/l
HCO3 166,2 mg/l

Zakaj je stekleničena voda boljša?
Kvaliteta in okus sta dve bistveni razliki med stekleničeno izvirsko vodo in vodo iz vodovodnega omrežja. Kvaliteta je v vsaki plastenki vode. Kvaliteta je preverjena in se nenehno nadzira v laboratorijih. Kvaliteto vode A.Q.A stalno nadzira Inštitut za varovanje zdravja v Ljubljani.

Voda iz vodovodnega omrežja je na žalost zelo nepredvidljiva, saj je lahko danes v redu, naslednji dan pa ne. Stekleničena voda prihaja iz nadziranih virov med tem ko večino vode iz omrežja dobimo iz rek in jezer. Veliko vodovodov je na meji ustreznosti, ki jo dovoljuje zakon. Eden od pogojev za kvaliteto vode je tudi razdalja, ki jo voda naredi do vaše pipe.

Okus je tudi velikokrat razlog zakaj imajo ljudje raje stekleničeno vodo kakor vodo iz omrežja. Klor, ki se največkrat uporablja za razkuževanje vode iz omrežja ima neprijeten okus, ki ga takoj začutimo. Nekateri imajo zaradi tega tudi zdravstvene težave. Izvirski vodi A.Q.A se pri polnjenju ne dodaja nikakršnih kemičnih sredstev za razkuževanje in se polni neposredno na izviru.

Kaj so različni tipi stekleničene vode?
Poznamo dva tipa stekleničene vode:
- kemijsko in na druge načine prečiščene vode
- naravne izvirske vode

A.Q.A se polni samo kot sveža, deviško čista izvirska voda.

Ali dostavo vode zaračunavate?
Dostava vode je BREZPLAČNA.

Ali moram biti prisoten, da prevzamem pošiljko?
Vaša prisotnost za prevzem vode in kozarcev NI potrebna. Pomembno je, da nam v takih primerih določite mesto, kjer vam bomo blago dostavili s pripadajočim dokumentom.

Kaj če mi zmanjka vode?
Če ostanete brez vode, lahko pokličete našo kontaktno številko.
Vodo lahko naročite tudi preko obrazca na naši spletni strani
Pri naročilu upoštevajte, da je dobavni rok 3 delovne dni.

Sem lahko prepričan, da imam dovolj vode?
Za začetek pričnite z naročilom stekleničene vode na dom in si tako zagotovite zadostne količine vode za vsak dan in morebitne nujne primere. Rdeči križ priporoča, da imate doma za nujne primere približno 4 litre vode na osebo na teden.

Ali se stekleničena voda nadzira bolje?
Seveda. Stekleničene vode nadzira Inštitut za varovanje zdravja in kot živilo morajo ustrezati vsem standardom, ki so določeni za pakiranje živil. Stekleničene vode se nadzirajo na več ravneh!


 10. februar 2011 Zadnja sprememba: 28. junij 2013 ob 13:13
VodaVeč informacij in naročilo
A.Q.A d.o.o.
Poljanski nasip 6
1000 Ljubljana
W: www.aqa-cistaosvezitev.si
T: 386 1 28 00 720
F: 386 1 28 00 728
E: info@aqa-cistaosvezitev.siPovezane vsebine

Pogosta vprašanja
Ali je stekleničena voda res boljša? Kvaliteta in okus sta dve bistveni razliki med stekleničeno izvirsko vodo in vodo iz vodovodnega omrežja....

Zakaj je voda pomembna za zdravje naših otrok?
Pitna voda je za malčke bistvenega pomena. Mislim, da smo prav vsi zasledili že kakšen reklamni spot v katerem pitno vodo predstavljajo, kot...

Voda in preživetje
Kot veste lahko brez hrane zdržimo tudi do enega meseca, brez vode pa v določenih primerih umremo že po nekaj urah (puščave in podobne...

Jadranje
Jadranje je eden od najbolj priljubljenih vodnih športov. Kot pojem ga lahko razložimo s premikanjem teles, ki za pogon izkoriščajo energijo...

Padavine
Vreme obsega vse pojave, ki se pojavljajo v atmosferi nekega planeta. Običajno je mišljeno kot aktivnost teh pojavov v obdobju do nekaj dni....


Očistimo Slovenijo
Očistimo gore