Kakovost
Kakovost vode redno nadzorujemo, na vsej poti do potrošnika. Voda Zala že na svojem izvoru ustreza vsem kakovostnim zahtevam izvirske vode, enaka pa ostaja tudi po polnjenju, kar kažejo kasnejše analize vode in embalaže. Kakovost vode spremljamo že na poti do vodnjaka z opazovalnimi vrtinami (piezometr). Kakovost potrjujejo številne analize akreditirnih laboratorijev (IVZ, ZZV MB, ZZV NM), ki izvajajo teste in raziskave tako vode v vodnjaku kot končnega izdelka. Analize pa redno izvajamo tudi v mikrobiološkem in kemijskem laboratoriju Pivovarne Union.
Izvirska voda Zala ima enake lastnosti kot na svojem izvoru. To ji omogoča:
- specifična geološka sestava terena,
- skrb za brezhibno tehnično stanje naprav in objektov za črpanje in polnjenje vode,
- izbira kakovostnih materialov za embaliranje.
Kako polnimo vodo Zala?
Izvir Zale je podtalnica, ki je v pivovarni zaščitena pred površinskimi vplivi z neprepustnimi plastmi gline. Dotoki v podtalnico pivovarne niso z dvorišča pivovarne ali iz okoliških prometnih in industrijskih površin, temveč iz manj poseljenih območij.
Vodnjak iz katerega črpamo izvirsko vodo Zala je grajen tako, da so izključeni vsi površinski vplivi. To pomeni, da onesnažena voda s površja ne more priti v izvirsko vodo, ki jo črpamo.
Tako vodnjaška cev kot celotna pot do polnilne linije je iz nerjavečega jekla, iz katerega v vodo ne morejo pronicati nobene snovi. Na liniji se voda brez obdelave napolni v kemijsko in mikrobiološko neoporečne plastenke, zapre, etiketira in embalira v ovoje ter zloži na palete.
Ekologija
Blagovna znamka Zala postavlja visoka okoljevarstvena merila in ostaja vodilna znamka vod na področju ekologije v Sloveniji. V Pivovarni Union nismo družbeno odgovorni samo na papirju, temveč vsak dan to dokazujemo v praksi.
